dimarts, 19 de maig del 2015

TEMA 2: INICIEM EL CANVI METODOLÒGIC

ACTIVITAT 1

El projecte que consisteix en l'Elaboració d'un parc temàtic m'ha paregut sobretot molt engresacdor per a l'alumnat. Pense que és una idea molt bona, ja que parteix de l'aprofitament de la gran creativitat que té l'alumnat en aquesta edat. A més el centre d'interés recau en un dels llocs que més agraden als infants. És una bona manera per feu veure que la cultura i la diversió poden anar de la mà.

També és interessant que cada grup d'alumnes done forma al projecte amb el mitjà que considere més adient (bé mitjançant una tradicional maqueta o bé utilitzant un programa informàtic).

Per últim, trobe a faltar algun aspecte relacionat amb el desenvolupament sostenible. Crec que haguera estat bé intentar que l'alumnat fomentara pràctiques respectuoses amb el medi ambient en un lloc com aquest.


Del PBL Planetas m'ha sorprés que des d'un mateix  punt de partida puguen sorgir projectes tan diferents els uns dels altres. Alguns grups han seguit la línia que insinua el vídeo, la de la necessitat de fomentar el respecte pel medi ambient; d'altres, han optat per fer projectes més expositius sobre els planetes. Pense que és positiu no marcar un mateix punt d'arribada per a tothom. Si cada grup decideix què vol treballar l'interés en el projecte sempre serà major. 

Ara bé, com a punt feble trobe que cada grup tindrà en finalitzar el projecte uns coneixements diferents als de la resta. Caldria fer, des del meu punt de vista, que l'alumnat es transmetera entre ell els diversos continguts treballats, per tal que tothom tiga accés a tota la informació. O penseu que no hi cal? Esclarit el dubte per @IOjaviM. La base d'allò que es pretén treballar és la mateixa i cada grup gurp d'alumnes concreta en el que és del seu interés. Com que als vídeos no hi és la base teòrica i l'àrea s'allunya prou de la meua em costa de veure quina pot ser...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada